Copii & tineret

În comunitatea noastră, familiile,copiii și tinerii sunt în centrul atenției.
Avem evenimente potrivite pentru fiecare vârstă.

Grup pentru copii mici

Grupul de copii mici se întrunește vinerea, între orele 10:00–11:00, în sala dedicată activităților copiilor, aflată în Piața Sfatului nr. 18. Grupul oferă un cadru plăcut pentru a cunoaște alte familii. Este un loc în care puteți vorbi cu alți părinți, puteți petrece timp  împreună și vă puteți întări credința, fiind într-o comunitate creștină.

Copiii dumneavoastră vor experimenta părtășia cu alți copii, vor cânta, se vor juca și vor auzi despre Dumnezeu.

Persoana de contact este profesoara noastră de muzică, Gabriela Schlandt.

Grădinița evanghelică

Fundamentul grădiniței evanghelice își are rădăcinile în dorința de a crea un loc în care fiecare copil aspiră cu încredere, se simte protejat, primește atenție, învață compasiunea, devotamentul, empatia, atenția și grija față de aproapele său. Toate acestea se bazează pe valorile creștine și pe certitudinea de a crește în sânul unei comunități pline de viață: comunitatea Bisericii Negre.

Dacă aveți întrebări despre instituția noastră, vă rugăm să vă adresați conducerii grădiniței, doamnei Diana Marcu.

Părinții care sunt interesați de un loc la grădiniță sunt rugați să trimită o cerere de înscriere către Presbiteriul Bisericii Evanghelice C.A. Brașov cu cel puțin șase luni înainte de începerea anului școlar:

str. Cerbului nr. 23
RO-500015 Brașov
Tel.: +40 (0)268 511 878

Presbiteriul Bisericii Evanghelice C.A. din România – Parohia Brașov
Curtea Johannes Honterus nr. 2
RO-500025, Brașov

Slujbe pentru copii

Slujbele pentru copii își propun să prezinte povești biblice, cântece și rugăciuni copiilor cu vârste cuprinse între trei și nouă ani, prin muzică, povestiri, meșteșuguri și jocuri. Acest lucru le oferă celor mici posibilitatea de a celebra cultul într-un mod adaptat copiilor, în timp ce părinții au liniștea necesară pentru a participa la slujba principală.

Slujbele pentru copii au loc în prima și a treia duminică a fiecărei luni, în paralel cu slujba principală.

Chiar și copiilor de numai trei sau patru ani le place să participe, însă unii dintre ei au încă nevoie să fie împreună cu mamele lor. E bine de știut că doi sau trei dintre tineri ne ajută întotdeauna. În cazul în care programul copiilor mai mari este prea intens sau dacă timiditatea lor este încă prea mare, aceștia desenează și/sau fac lucrări de artizanat cu cei mici.

În practică, părinții sau bunicii celebrează partea de început a slujbei împreună cu copiii până la citirea Scripturii. Apoi, unul dintre copii poartă lumânarea aprinsă de la candela altarului. Ceilalți copii, însoțiți de personal, îl urmează într-o cameră alăturată. De acolo, ei pot fi luați de părinți după slujbă.

Vedeți programul lunar de servicii aici.

Corul de copii

Click aici pentru corul de copii

Grupul de tineret

Grupul de tineret se întâlnește miercuri și joi, de la ora 16:30, în Gemeinderaum, Piața Sfatului nr. 18.

Dacă ești în clasa a III-a, a IV-a, a V-a sau a VI-a, Grupul de tineret este potrivit pentru tine. Dacă îți plac distracția, părtășia și acțiunea, atunci vino și experimentează împreună cu noi povești biblice, cântece, rugăciune, joacă, lucru manual și multe altele.

Întâlnire pentru adolescenți

Tinerii din clasele a VII-a și a VIII-a se întâlnesc vinerea, între orele 16:30–18:00, în pivnița tinerilor din Casa Albastră, Curtea Johannes Honterus nr. 17.

Confirmanzi

Cuvântul „confirmare” provine din termenul latin pentru „fortificare”, „afirmare”. Confirmarea este un act solemn de binecuvântare prin care tânărul, care între timp a devenit apt de a lua propriile decizii, confirmă botezul efectuat puțin timp după naștere, obține dreptul de a participa la Cina Domnului, de a deveni naș și de a participa la alegerile bisericești.

Ora de tineret

În cadrul orei de tineret, care se adresează tinerilor de peste 15 ani, discutăm teme creștine, cântăm, ne ocupăm de crearea obiectelor de artizanat și ocazional desfășurăm activități caritabile.

Ora de tineret are loc vineri, între orele 18:00–20:00, în pivnița pentru tineri din Casa Albastră, Curtea Johannes Honterus nr. 17.

Tabere de vacanță pentru copii și tineret

Aceste două tabere de vacanță sunt deja clasice.

Tabăra de tineret a comunității noastre, organizată la Techirghiol, pe malul Mării Negre, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani.

Tabăra de tineret a Organizației de tineret evanghelice din Valea Glăjeriei, lângă Râșnov, se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani.

Comunitatea noastră este coorganizatoare a Taberei pentru adolescenți (pentru tineri între 13 și 15 ani), care este organizată de Jugendwerk al Bisericii Evanghelice C.A. din România.

 

Ghizii voluntari ai bisericii

Formăm tineri cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani pentru a deveni ghizi în Biserica Neagră. Instruirea este un beneficiu pentru voi. Aici exersați să vorbiți liber în fața oamenilor, experimentați spiritul de echipă și, în același timp, dobândiți cunoștințe interesante, legate de istorie, cultură și artă, care nu sunt oferite în programa școlară obișnuită.

Pregătirea ghizilor voluntari din biserică constă în cursuri săptămânale despre arta, istoria și istoria religioasă a Bisericii Negre, acestea având loc în fiecare an, din martie până în iunie.

În timpul vacanței de vară, le veți explica vizitatorilor obiectivele turistice ale Bisericii Negre și veți deveni ambasadorii culturii și ai regiunii.

Numărul de participanți este limitat. Anunțurile se fac în luna februarie a fiecărui an. Dacă doriți să vă petreceți o parte din vacanța școlară în alt mod decât cel obișnuit, vă rugăm să ne scrieți la guide@biserica-neagra.ro