Despre noi

Suntem o comunitate evanghelică de  Confesiune Augustană.

Prin Cuvântul lui Dumnezeu, suntem chemați să facem bine. Creăm spațiu pentru individ și modelăm societatea în ansamblul ei. În tumultul vieții, vă invităm la rugăciune și la întâlnire. Avem de toate: liniște, contemplare, dar și bucurie efervescentă.

Transmitem mai departe o tradiție strălucită. Vechiul este prețuit și transformat în nou. Facem din orice trebuință o virtute. Întotdeauna ne punem la încercare gândurile și acțiunile pentru a le îmbunătăți.

Ne-am angajat să promovăm înțelegerea între confesiuni și grupuri etnice. Lucrăm pentru a ajuta ca umanitatea să fie pașnică, pluralistă și să păstreze creația. Acesta este motivul pentru care luăm inițiativa în numeroase evenimente ecumenice.

Milităm pentru sprijinirea grupurilor marginalizate din comunitatea noastră și nu numai: cei abandonați, cei bolnavi și cei în vârstă.

Menținerea tradițiilor are sens doar dacă acestea își arată roadele în prezent. Împărtășim în mod activ moștenirea noastră culturală cu întreaga societate, pentru a o valorifica astăzi în beneficiul umanității.